Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи нов 2G безжичен модул, улесняващ надграждането към LPWA

31.07.2018   |   Технологии
 

u-blox обяви новия 2G клетъчен модул SARA-G450, оптимизиран за M2M приложения като измервателни уреди и системи за проследяване. Той позволява на разработчиците лесно да мигрират своите продукти към 3G, LTE или LPWA технология, за да отговорят на широк спектър от екологични и технологични изисквания.

SARA-G450 е стандартен 4-лентов GSM/GPRS модул, оптимизиран за IoT приложения с ниска енергоконсумация. Той предлага гъвкави възможности за интегриране с водещите в своя клас GNSS и Bluetooth модули на u-blox, които предлагат функции за позициониране, късообхватна и клетъчна комуникация. Вграденият пакет от интернет инструменти улеснява разработката на широка гама от M2M устройства.

"Технологията 2G ще продължава да има жизненоважна роля в множество региони и индустриални сектори и през следващите години. С помощта на SARA-G450 предлагаме рентабилно решение, което отговаря на изискванията на тези пазари, като същевременно предлага лесен ъпгрейд към LPWA технологиите, след като те се появят на пазара", обясни Радо Шустершич, старши продуктов мениджър в u-blox.

Мострени бройки ще бъдат на разположение в края на август, а серийното производство ще започне в края на септември т. г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   SARA-G450   2G модули   3G модули   LPWA модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...