Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip с нова развойна платка за IoT и Google Cloud приложения, реализирани с AVR микроконтролери

27.11.2018   |   Технологии
 

Microchip представи нова платформа за разработка на IoT приложения с Google Cloud, която дава възможност за прототипиране на свързани устройства в рамките на няколко минути. AVR-IoT WG съчетава мощен AVR микроконтролер, хардуерен модул с криптографска защита CryptoAuthentication и сертифициран Wi-Fi мрежов контролер, които осигуряват лесен и ефективен начин за интегриране на приложения. След като бъде свързан, Google Cloud IoT Core улеснява събирането, обработката и анализа на данни.

Развойната платка предлага на конструкторите възможност да реализират с едно кликване Google Cloud свързаност в нови и съществуващи проекти чрез безплатния онлайн портал www.AVR-IoT.com. В него разработчиците могат да използват инструментите за бързо прототипиране на Microchip, MPLAB Code Configurator (MCC) и Atmel START, за да проектират и дебъгват в облака.

Мощният 8-битов AVR микроконтролер ATmega4808 разполага с интегрирани периферни модули, които предлагат усъвършенствани сензорни функции, сигурен пуск и намалена енергоконсумация. Индустриалният мрежов контролер ATWINC1510 осигурява Wi-Fi (IEEE 802.11 b/g/n) свързаност към Google Cloud чрез гъвкав SPI интерфейс. Модулът освобождава разработчиците от необходимостта да притежават задълбочени познания за мрежовите протоколи.

Свързването на устройства към инфраструктурата на Google Cloud IoT Core предлага множество предимства, включително разнообразни данни и анализи, които позволяват реализирането на по-качествени и по-интелигентни продукти. Като част от инфраструктурата развойните проекти могат по-добре да се възползват и да реагират на бързо променящите се условия в голямо количество сензорни възли.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Google Cloud IoT Core   AVR-IoT WG   AVR микроконтролери  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...