Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов развоен комплект за Alexa

Microchip, чрез своето дъщерно дружество Microsemi, представи нова версия на развойния комплект AcuEdge ZLK38AVS, предназначен за популярната услуга Amazon Alexa Voice Service (AVS). Той вече предлага сензор за отдалечена гласова комуникация и функции за реализиране на периферни устройства с множество конфигурации на микрофоните. Решението намалява разходите за компоненти, като същевременно отговаря на изискванията за проектиране на изделия с намалени габарити.

Развойният комплект, утвърден от Amazon, предлага конфигурация "hands-free", както и конфигурация с два или три микрофона. В него са интегрирани аудио процесор ZL38063, включващ 300 MHz процесор за обработка на цифров сигнал (DSP), и специални хардуерни ускорители за обработка на гласови съобщения. Комплекът разполага и с модул за потискане на акустично ехо (AEC), който позволява разпознаване на гласови команди при възпроизвеждане на звук в екстремни среди.

Дву- и тримикрофонните линейни конфигурации (180°) са предназначени за работа с тонколони, интелигентни щепсели и ключове, декодери или други приложения, които обикновено са разположени срещу стена и могат да се възползват от 180° покритие. Тримикрофонната триъгълна конфигурация (360°) също осигурява покритие на широко разстояние и е подходяща за приложения, които изискват взаимодействие с потребителя от всяка посока - преносими високоговорители, широкоъгълни IP камери и Wi-Fi рутери с гласови функции.

Аудио процесорът ZL38063 се свързва директно с Raspberry Pi 3B, като симулира типично, препоръчително приложение за микрофони и говорители. Той поддържа всички опции на микрофона и включва LED пръстен, който сигнализира при разпознато местоположение на звука, както и интелигентен високоговорител от висок клас.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Microsemi   Amazon   Alexa   Amazon AVS   AcuEdge   ZLK38AVS  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Технологии
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...