Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи 12 нови АЦП

19.03.2019   |   Технологии
 

Microchip представи 12 нови модела аналогово-цифрови преобразуватели (АЦП), използващи принципа на последователните приближения (Successive Approximation Register - SAR), заедно с диференциален усилвател, създаден специално за тях.

Фамилията MCP331x1(D)-xx, предназначена за работа при високи температури и електромагнитни смущения, включва 16-битов SAR АЦП с 1 милион преобразувания в секунда (Msps), отговарящ на изискванията на стандарта за надеждност в автомобилостроенето AEC-Q100. Диференциалният усилвател MCP6D11 осигурява интерфейс с ниска степен на изкривяване и висока точност на преобразуване.

Фамилията MCP331x1(D)-xx е с 12, 14 и 16 бита разделителна способност, като скоростите варират от 500 ksps до 1 Msps, което позволява на разработчиците да изберат най-подходящия АЦП за своите проекти. Фиксираното ниско аналогово захранващо напрежение (AVDD) от 1,8 V и работата при ниски токове от 1,6 mA за 1 Msps и 1,4 mA за 500 ksps позволяват свръхниска консумация на енергия, като същевременно поддържат широк обхват на входно напрежение.

Аналогово-цифровите преобразуватели поддържат широк диапазон на цифрови I/O напрежения (DVIO) (1,7-5,5 V), което им позволява да се свързват директно с управляващи компоненти, включително микроконтролери и микропроцесори, базирани на PIC32, AVR и Arm. Това премахва необходимостта от външни преобразуватели на напрежения на логически нива.

Фамилията MCP331x1(D)-xx включва опции за измерване на единично и диференциално входно напрежение, позволяващи на системите да преобразуват разликата между две произволни форми на сигнала. Приборите са подходящи за приложения като прецизно събиране на данни, управление на акумулатори в електрически превозни средства и управления на електродвигатели, осигурявайки надеждна работа в тежки условия.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MCP331x1   SAR   АЦП   аналогово-цифрови преобразуватели  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...