Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip достави 25-милиардния си микроконтролер

21.05.2019   |   Бизнес
 

Microchip достави 25-милиардния си микроконтролер, отбелязвайки 30-годишнината от своето основаване. С историческата покупка на PIC24 MCU бе награден дългогодишният партньор на американската компания Gentex Corporation, водещ доставчик на оптоелектронни компоненти за автомобилостроенето.

Gentex интегрира PIC микроконтролера в системата за автоматизация на дома и автомобила Home-Link. Тя се включва програмируеми бутони за интегриране в автомобил, чрез които могат да бъдат управлявани гаражни врати, охраняеми портали и разнообразно оборудване за домашна автоматизация.

Микроконтролерът PIC24EP128GP202 на Microchip има ниско енергопотребление, компактна архитектура и повишена гъвкавост на интуитивния си интерфейс. С помощта на развойните инструменти на Microchip Gentex ускорява иновациите в автомобилната електроника чрез безопасни и сигурни решения за клиентите.

"Ценим високо отношенията си с Microchip и за нас е чест да получим това признание. Използваме решенията на Microchip в много от своите продукти, включително при интелигентните огледала за обратно виждане, в които са интегрирани сензори за отблясъци, видео дисплеи, камери и други усъвършенствани електронни функции. Подходящо е, че 25-милиардният микроконтролер на Microchip е интегриран в HomeLink, тъй като днес по пътищата се използват близо 80 милиона такива системи", сподели Нийл Бом, главен технологичен директор и вицепрезидент на Gentex Corporation.

"С голяма гордост доставяме своя 25-милиарден микроконтролер на дългогодишния ни клиент Gentex. Тази продажба отразява общия ни ангажимент да създаваме технологичните иновации на бъдещето, като улесняваме проектирането и гъвкавата функционалност в интерфейса на HomeLink. Благодарим на Gentex и на всички наши изключителни клиенти за постоянната им подкрепа в днешния силноконкурентен пазар", отбеляза Стив Санги, главен изпълнителен директор на Microchip.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Gentex   микроконтролери   PIC24 микроконтролери   PIC24EP128GP202  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...