Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи сериен контролер за памет, ориентиран към центрове за данни

13.08.2019   |   Технологии
 

Microchip Technology представи разширено портфолио от решения за центрове за данни и първия в тази област контролер за памет със сериен интерфейс. SMC 1000 8x25G дава възможност на процесорите (CPU) и другите едночипови системи (SoC) в изчислителни инфраструктурни приложения да използват четири пъти повече канали на паметта на паралелно свързана DDR4 DRAM. Серийните контролери за памет осигуряват по-голяма честотна лента и независима работа на компонентите за съхрание на данни към платформите за интензивни компютърни изчисления при свръхвисока скорост.

С увеличаването на броя на ядрата в съвременните процесори честотната лента на паметта, достъпна за всяко ядро, намалява, тъй като CPU и SoC приборите не могат да мащабират броя на паралелните DDR интерфейси на един чип, за да задоволят потребностите на нарастващия брой ядра. SMC 1000 8x25G се свързва към процесора чрез 8-битов сериен Open Memory Interface (OMI), съвместим с 25 Gbps мрежови канали и мостове към паметта чрез 72-битов DDR4 3200 интерфейс. Резултатът е значително намаляване на необходимия брой хост процесори или SoC изводи на канала на DDR4 паметта, което дава възможност за използване на повече канали за памет и увеличение на наличната честотна лента на паметта.

CPU или SoC с поддръжка на OMI може да използва широк набор от средства за съхранение с различни характеристики по отношение на цена, капацитет и производителност, без да се налага интегриране на уникален контролер на паметта за всеки тип. За разлика от тях, CPU или SoC интерфейсите за памет днес обикновено са заключени към специфични интeрфейсни протоколи на DDR като DDR4 при специфични скорости на взаимодействие. SMC 1000 8x25G е първият компонент за памет в портфолиото на Microchip, който дава възможност за използване на независим от паметта OMI интерфейс.

SMC 1000 8x25G предлага и изключително висока скорост на работа с под 4 ns време на изчакване за достъп до данните от DRAM.

Контролерът се предлага с развоен пакет и средства за диагностика ChipLink, които осигуряват обширни възможности за отстраняване на грешки, диагностициране, конфигурация и анализ с интуитивен графичен интерфейс.
 

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   контролери за памет   SMC 1000 8x25G   OMI  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...