Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rohde & Schwarz внедрява скенери за сигурност в немски летища

22.08.2016   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Rohde & Schwarz спечели обществена поръчка на Федералното министерство на вътрешните работи на Германия за доставка на най-новото поколение скенери за сигурност на компанията – R&S QPS200. В рамките на тригодишно споразумение между двете организации Rohde & Schwarz ще достави 300 скенера, наред с аксесоари и поддръжка, за летища из цяла Германия. 
 
R&S QPS200 е скенер за сигурност с технология, базирана на милиметрови вълни. Освен за безопасност на летищата, скенерите могат да се използват и за контрол на достъпа в други сгради, например на министерства. Скенерът е сертифициран от Европейската конференция за гражданска авиация и е обстойно тестван от немската федерална полиция, включително и на летището в Хановер.
 
С R&S QPS Rohde & Schwarz успешно стъпи на пазара за скенери за сигурност, обясниха от компанията, и това е най-голямата й спечелена обществена поръчка за тези устройства. Скенерите от гамата QPS разпознават опасни предмети под дрехите или по тялото, независимо дали те са твърди, гъвкави, течни, метални и неметални. Ако устройството генерира алармено известие, местоположението на предмета се отбелязва върху виртуален аватар.
 
Облъчването на скенера не е вредно за здравето, тъй като то е хиляди пъти по-ниско от това на мобилен телефон, обясниха още от Rohde & Schwarz. Скенерът работи в честотния диапазон между 70 GHz и 80 GHz, а сканирането отнема едва няколко милисекунди. Процесът по сканиране също не е затруднителен – необходимо е човекът да застане пред скенера с леко повдигнати ръце покрай тялото. Неутралните графики, които се извеждат на дисплея, са в съотвествие с правото за неприкосновеност на личния живот, акцентираха още от Rohde & Schwarz.
     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   R&S QPS200   милиметрови вълни  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
MicrochipComet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Проекти
MicrochipComet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...