Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Съвместим с Thread 1.1 софтуер показа Silicon Labs

02.12.2016   |   Технологии
 
Silicon Labs представи софтуер за клетъчна (mesh) мрежова топология, който успешно е преминал тестове с мрежовия протокол Thread 1.1. Разработчиците, които използват съответстващия с версия Thread 1.1 на протокола софтуер в безжичните системи върху чип и модули на Silicon Labs, могат да предоставят продуктите си за изпитване за съответствие със стандарта 1.1, уточняват от компанията.   
 
Мрежовият протокол Thread се появи през юли 2015 г. и досега претърпя значителни промени, сред които нови функции като превключване на честотите. Всички продукти, съвместими с протокола, ще бъдат оценявани чрез сравняване с новата хардуерна платформа за тестване по стандарта Thread 1.1. Silicon Labs, един от основателите на Thread Group и ръководител на техническата комисия на групата, е сред най-активните участнаци в разработването на стандарта Thread, като компанията пусна на пазара първия си софтуер с тази спецификация през юли 2015 г.
 
“Технологията с мрежови протокол Thread продължава да става все по-популярна като водещо решение за клетъчна мрежова технология, базирана на IP, за IoT", коментира Скип Аштън, вицепрезидент за софтуерните продукти в Silicon Labs и вицепрезидент по технологиите в Thread Group. "Появата на Thread софтуер, който отговаря на версията Thread 1.1, е добре дошла за пазара за прибори за домашна автоматизация и стотици компании желаят да разработват и сертифицират продукти с Thread протокол", допълва той.
     
Източник: Silicon Labs; Снимка: Pixabay

Ключови думи: Silicon Labs   Thread 1.1   mesh мрежова топология   Thread Group  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...