Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Интелигентен катинар с технология на u-blox за индустриални приложения

u-blox обяви сътрудничеството си с индийската компания Play Inc. при разработката на интелигентнен GPS катинар за индустриални приложения. Заключващият механизъм, който служи и като локатор, разполага с GNSS приемник u-blox MAX-M8Q, като използва услугата u-blox CellLocate, която предлага възможност за позициониране в закрити пространства. Комуникацията между потребителите и ключалката преминава през Bluetooth с ниска консумация на енергия с помощта на безжичен чип NINA-B112 и 2G, 3G и 4G комуникационни модули на u-blox, включително някои с ATEX сертификат.

i-Lock съчетава физическа здравина и безжична технология за справяне с предизвикателствата в различни индустриални условия. Разнообразните методи за достъп, включително физически ключове и дистанционно отключване без ключове чрез GPRS и SMS пароли, както и възможностите за Bluetooth или облачна комуникация чрез приложения за мобилни устройства, предоставят на управителите на заводи и други клиенти гъвкаво решение за достъп до стоките, заключени с катинара. В случай че катинарът е отворен силово, отговорните лица незабавно се предупреждават чрез сървър или чрез SMS.

Освен подвижни и стационарни стоки, GNSS приемникът позволява на потребителите да следят и транзитни стоки. i-Lock поддържа различни режими за проследяване с оптимизирано енергопотребление и повишена автономност. Откриването на местоположение осигурява допълнителна възможност за използване на приложения с ограничен географски обхват, при които катинарът може да бъде отворен само ако е в предварително дефинирани географски граници, например бензиностанция.

Ключалката е проектирана така, че да издържи както физически опити за манипулация, така и кибер атаки. Защитеният с фибростъкло корпус издържа на температури от -20 до +80°C. Функцията за заключване предлага различни нива на достъп, 128-битово AES криптиране, конфигурирани от потребителя пароли и защитен протокол, който осигурява точност при предаване на данни.

Интелигентният катинар i-Lock е сред експонатите на конгреса IoT Solutions, който се провежда между 16 и 18 октомври т. г. в Барселона.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: u-blox   Microdis   Play Inc.   i-Lock  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Реализации
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...