Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip Technology

Silicon Labs улеснява проектирането на Bluetooth Smart приложения с нов изцяло интегриран модул

25.08.2015   |   Технологии
 
Silicon Labs пусна в продажба изцяло интегриран и сертифициран модул с поддръжка на Bluetooth Smart комуникация, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Футурел, представител на Silabs у нас. 
 
Модулът BGM111 Blue Gecko дава възможност за бързо проектиране на безжични IoT приложения и ускорява разработката на широк набор от крайни изделия като принадлежности за смартфони, локатори, уреди за домашна автоматизация, персонални медицински устройства, средства за автомобилна диагностика, промишлени сензори и търговски терминали.
 
Като част от гамата едночипови системи за безжична комуникация Blue Gecko на Silicon Labs, модулите BGM111 допринесат за намаляване на разходите по разработка и привеждане на устройствата в съответствие с нормативните изисквания. Веднага след монтаж модулът е готов за Bluetooth Smart комуникация и е сертифициран за ползване на пазарите в Северна Америка, Европа и Азиатско-тихоокеанския регион. Модулите BGM111 се доставят с предварително инсталиран софтуерен стек и профили, съответстващи на спецификацията Bluegiga Bluetooth 4.1 и нейните следващи версии.
 
Модулите BGM111 имат всички функционални характеристики на гамата едночипови системи Blue Gecko, разполагат с 256 KB flash памет и 32 KB RAM. В едночиповата система е интегриран и хардуеренмеханизъм за криптиране, а хардуерните интерфейси дават възможност за лесно свързване към широк набор от периферни устройства и сензори.
 
Микроконтролерът с ядро ARM Cortex-M4 консумира 59 µA/MHz в активен режим и от 1 µA до 200 nA в неактивен режим. Bluetooth Smart приемо-предавателят консумира пиково 7,5 mA в режим на приемане и 8,2 mA при 0 dBm в режим на предаване.
     
Източник: Футурел

Ключови думи: Футурел   Silicon Labs   Blue Gecko   едночипови системи   Bluetooth модули   Bluetooth Smart   IoT  

Microchip Technology
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rohde&Schwartz
Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet ElectronicsMicrochip Technology
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...