Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Labs пусна нови тактови генератори за кохерентна оптична комуникация

Silicon Labs представи фамилия тактови генератори, които потискат паразитните разтрептявания (jitter) и опростяват разработката на мрежови карти и модули за кохерентна оптична комуникация по стандартите 100G/400G. За целта те осигуряват генериране на висока тактова честота, която може гъвкаво да се изменя, а разходите и сложността на изделието намаляват значително. Тези кохерентни оптични тактови генератори заменят вариантите, в които за поддържането на стабилен, базов времеви такт без разтрептяване, необходим при преобразуването на данни, се използват скъпи, заемащи голяма площ генератори на трионообразен сигнал, управлявани с напрежение (VCSO). За разлика от тези тактови генератори, които поддържат само една фиксирана честота, новите Si534xH могат да осигурят честоти в широк диапазон, до 2.7 GHz, без да е необходимо да се правят други изменения в схемата, съответно без да се променя и списъка на компонентите на крайното изделие.
 
Тактовите генератори Si5344H и Si5342H съчетават най-добрите за този клас чипове възможности за гъвкаво изменение на честотата с изключително висока стабилност без аналог – разтрептяването е в границите на 50 фемтосекунди средно. Тези компоненти са и с улеснена доставка - за разлика от VCSO, обикновено доставяни по специална поръчка и в удължен срок, новите чипове пристигат бързо, само за две седмици. С фазовата обратна връзка (PLL), благодарение на която се потиска разтрептяването, високочестотните изходни стъпала,  възможностите за синтез на дробни (некратни на дадена основна) честоти и със своя осцилатор с цифрово управление, фамилията Si534xH осигурява всички функции по поддържането на тактови честоти в кохерентните оптични приемо-предаватели. При това новите чипове заемат с 40% по-малко място на платката и консумират с 40% по-малко енергия в сравнение с други  прибори.
 
Тактовите генератори Si534xH на Silicon Labs са разработени така, че да отговарят на времевите изисквания на стандартите 100G/400G за кохерентна оптична комуникация. Освен че могат да синтезират свръхвисоки честоти, необходими за задаване на основния такт при преобразуването на данни в оптичните приемо-предаватели, в тактовите генератори Si534xH се използват и утвърдените, патентовани от Silicon Labs, технически решения за фазова обратна връзка с цифрова синхронизация (DSPLL), потискаща разтрептяването, и за синтез на дробни честоти (MultiSynth). Всички необходими съгласно стандартите 100G/400G, тактови честоти в предаватели и приемници, могат да се генерират от един-единствен чип, което намалява общите разходи по комплектацията на крайното изделие, както и сложността му, тъй като елиминира необходимостта от множество дискретни компоненти.
 
“За да отговорят на потребностите от все по-широколентова комуникация, доставчиците на тези услуги изискват технически средства, съответстващи на стандартите 100G/400G и осигуряващи по-голяма пропускна способност на мрежовите карти, при по-ниска цена за единица данни в сравнение с досегашните”, посочва Джеймс Уилсън, старши директор по маркетинга в Silicon Labs, отговарящ за този вид изделия. “Тактовите генератори Si534xH на Silicon Labs осигуряват синтеза на високи честоти, при свеждане до минимум на разтрептяването и отговарят на строгите изисквания за фазов шум, така както е нужно за целите на кохерентната оптична комуникация. При това те заемат значително по-малко място на платката и консумират доста по-малко енергия от традиционните VCSO схемни решения.”
     
Източник: Футурел

Ключови думи: Футурел   Futurel   Silicon Labs   Si5344H   Si5342H   тактови генератори   оптични приемо-предаватели  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...